italie vakantie


Calabria is dunbevolkt en heeft de status van nationaal park.
Bij Villa San Giovanni is de Straat van Messina op zijn smalst, hier varen veerboten af en aan om de verkeersstroom tussen Sicilië en het vasteland op gang te houden.
De hoofdstad Reggio Calabria is de grootste plaats van de regio
Calabria. In de stad is het belangrijke Museo Nazionale della Magna Grecia gevestigd met voorwerpen uit o.a. het antieke Rheggion. Pronkstukken zijn de twee grote bronzen beelden die in de jaren 70 bij Riace uit zee zijn opgevist. Andere bezienswaardige plaatsen zijn: Gerace met de grootste kathedraal van Calabrië en Stilo, waar de byzantijnse 10de-eeuwse kerk
Cattolica staat.Ten noorden van Bova Marina heersen nog Griekse tradities en er wordt zelfs ook Grieks gesproken. In Locri, door de oude Grieken Lokroi Epizephyrioi genoemd, zijn de resten te vinden van een Grieks-Romeins amfitheater en een necropolis. De meeste kunstschatten die in dit gebied gevonden zijn liggen nu in het museum in Reggio Calabria.

De bewoners zijn vreemd genoeg geen echte viseters. Een verklaring hiervoor is dat eeuwenlang het gevaar vanaf zee kwam:  veroveraars, kolonisators en piraten bedreigden de bevolking, die zich ten slotte terugtrok in de bergen. En hoewel er in de moderne tijd geen gevaar meer dreigt en de kusten inmiddels dichtbevolkt zijn, neemt vis nog steeds geen prominente plaats in op de menukaarten. Maar er zijn natuurlijk toch wel visrestaurants te vinden. Enkele specialiteiten zijn de verrukkelijke pasta met schelpdieren, jonge tonijn, lampuga (goudmakreel) en smakelijke occhiate (zeebrasem) van de grill. Een plaatselijke specialiteit is pesce pettine ('kamvis'), een gerecht dat alleen in de lente en de zomer wordt geserveerd
Calabrië is beroemd om zijn.antipasti. Wat vooral opvalt is het 'winterse' karakter ervan, maar de smaak is onovertroffen en de variëteit enorm. Een voorbeeld: grote schalen met daarop ricotta, aubergines in olie, in plakjes gesneden pikante worstsoorten, gefrituurde aubergineballetjes, forse plakken geitenkaas, gedroogde tomaten, sardelia - een pikante, bijna sambalachtige saus op basis van vis -, gefrituurde schijven aubergine, pikante paprika, Spaanse pepers gevuld met ansjovispasta, dit alles natuurlijk vergezeld van - veelal zware - wijn en vers gebakken brood.


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.