italie vakantie

Alle accommodaties
in Campania
campania2

B&B´s
en Agriturismi
f5925

Ontdek het onvergetelijke Campania

De  Zuid-Italiaanse regio
Campania ligt aan de Tyrreense Zee en heeft als hoofdstad Napoli. De regio grenst in het noordwesten aan Latium, in het noorden aan Molise, in het noordoosten aan Apulia en in het oosten aan Basilicata. De naam van de regio is rechtstreeks van het Latijn afgeleid, de Romeinen noemden de regio namelijk Campania felix, wat gelukkig land(schap) betekent.

Voor onze jaartelling was Capua de belangrijkste stad van Campania.
In de vroege middeleeuwen was Amalfi een der belangrijkste handelssteden van Europa. Sinds de late middeleeuwen is de dominante positie van Napels (Napoli) echter onaangevochten gebleven en is Napels de regionale hoofdstad.

De regio Campania ligt rond de baai van Napels en Sorrento. Je vindt hier de Vesuvius met zijn enorme bergketens. Dit gebied is bezaaid met klassieke ruïnes, van de ruïnes van de Romeinse steden Pompeï en Herculaneum tot de Griekse tempels van Paestum.
De populaire badplaatsen zijn het charmante Sorrento en Amalfi, het chique Positano en het toevluchtsoord voor de elite, Ravello.
Andere bezienswaardigheden in Campania zijn o.a. de grot van de Sibylle te Cumae, de Romeinse villa's van Oplontis en Stabiae, Solfatara (vulkaan) en de eilanden Capri en Ischia.
Voor gedenkwaardigere uitzichten kun je een veerboot nemen van Sorrento of
Napels naar Capri met de magische Blauwe Grot.

 


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.