italie vakantie

Sardinië

imagesSardinia of Sardinië is een Italiaans eiland ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Langs de kust van dit mooie eiland liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Omdat Sardinië vrij ver ligt van het Italiaanse schiereiland heeft deze regio een geheel eigen identiteit.

Sardinië wordt ook wel “Isola dei Nuraghi” genoemd, naar het cultureel historisch erfgoed dat in geheel Sardinië te vinden is. Het zijn stenen bouwsels in de vorm van kleine torentjes die met elkaar kleine vestingen vormden waar de mensen vele eeuwen geleden leefden. Hierdoor heerst er een magische sfeer in het binnenland van Sardinië.

Met een oppervlakte van iets meer dan 24.000 km2 is Sardinië na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Je zou het haast niet denken maar Sardinië ligt dichter bij Noord-Afrika (dat maar op ca. 180 km ligt) dan het vasteland van Italië dat op ca. 190 km ligt.

Cagliari is de hoofdstad en ligt in het zuiden. Er zijn enkele snelwegen verbinden die de steden met elkaar verbinden. Buiten deze hoofdwegen zijn de wegen goed te berijden, maar vaak bochtig, soms steil, maar zeker mooi!

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers, want nergens in Europa is de zee zo intens azuurblauw . Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. De zoutpannen met elegante roze flamigo's. Het magische binnenland, ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige domkerk zijn zeer de moeite waard. In het binnenland bij Nuoro treft u een bevolking aan die nog grotendeels leeft volgens oude tradities en gebruiken. De nuraghi van Barumini zijn archeologische opgravingen waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van de streek.

De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

terug naar 'Ontdek het magische Sardinië'


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.