italie vakantie

Toscane

foto toscanaToscane is een van de populairste regio's van Italië en ligt in midden Italië. Toscane is zowel met de auto als met het vliegtuig goed te bereiken. Zodra je er arriveert heb je al het idee dat de dagelijkse sleur ver achter je ligt. Het is een weidse streek met veel golvende heuvels, zonnebloemen, wijngaarden en olijfbomen. Houd je van stedenschoon, dan haal je in ondermeer Florence, Siena, Lucca, Volterra, San Geminiano, Cortona, Grosetto en Montepulciano je hart op. Toscane is geschikt om in elk seizoen naar toe te gaan.

De gastvrije mensen, het Middellandse Zeeklimaat, de natuur en de heerlijke wijnen en streekgerechten doen je er al gauw naar verlangen voor altijd in Toscane te blijven. Maak lange wandelingen of fietstochten over de Toscaanse heuvels – soms bergen – en door zondoorstoofde dorpjes. Vaak begint zo'n wandelroute gewoon achter het statige landhuis van de wijnboer waar je verblijft.

De villa's, de oude steden en dorpen met hun barretjes en pasticcerias, de cipressen en chianti-wijngaarden: dat is het algemene beeld van Toscane. Maar ook de lange kustlijn met prachtige stranden is – zeker in voor en na seizoen – heerlijk om te verblijven. Een strandvakantie naar Toscane betekent leuke badplaatsen, vaak met chique buitenhuizen. Vermaard zijn Viareggio*, Piombino en Forte dei Marmi. Minder bekend – maar zeker de moeite meer dan waard – is de ongerepte Marrema streek. Voor de kust van Toscane liggen zeven eilanden, waaronder Elba. Sommige van deze eilanden herbergen middeleeuwse dorpen en verborgen baaien met schitterend witte stranden. Voor duikers en 'bovenwatersporters' is er veel te beleven.

*Erg leuk is het om een boottocht over het meer van Massaciuccoli te maken. Stap op in Viareggio en  vaar naar Torre del Lago, waar het openluchttheater en het museum van Puccini staan.

Houd je van stedenschoon, dan haal je hart op in deze streek. Ga naar het klassieke Florence en bezoek de beroemde Dom en de Ponte Vecchio en Piazza della Signoria met de schitterende (kopie) van David van Michelangelo. De echte kunt u tegenwoordig bekijken in de “Accademia di Belle Arti”. Dan is er de stad Siena met de wonderschone Piazza del Campo, waar twee keer per jaar de middeleeuwse paardenrace wordt gehouden. Dan zijn er nog het hooggelegen Volterra en het beeldige vestigingsstadje Lucca waar je op de stadswallen kunt fietsen en bij gelateria Veneto van het echt te lekkere ijs kunt snoepen. Kortom Toscane zit vol verrassingen.

terug naar Bewonder Toscane


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.