italie vakantie

Sicilië

sicilie fotoSicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee, iets groter dan de helft van Nederland en ligt in het uiterste zuiden van Italië. Zonovergoten en omringd door een zee in alle kleuren blauw. Snelwegen zijn er wel, maar voor het rijden over secundaire wegen, bv door de bergen, moet men voldoende tijd uittrekken.
Het landschap op Sicilië is heuvel- en bergachtig en vrij groen. Het westelijke deel is wat schaarser begroeid, met slechts hier en daar akkers, wijngaarden en boomgaarden. De oostkust is weelderig begroeid met o.a. citrusboomgaarden. Het landschap tussen Taormina en Catania wordt gekenmerkt door de ca. 3300m hoge vulkaan Etna. De kust is grillig en heeft vooral aan de oostzijde steile rotswanden. In het noorden, nabij de plaats Cefalù, zijn tevens toppen tot bijna 2000m in het Madoniëgebergte, tevens deels een natuurreservaat Sicilië biedt u alles wat u zich zou kunnen wensen voor een geslaagde vakantie: haar magnifieke kust en stranden, pittoreske dorpen, prachtige natuur en fascinerende cultuur. De belangrijke publiekstrekkers van het schiereiland zijn de nog werkende vulkaan Etna en de hoofdstad Palermo. Om de Etna heen bevindt zich een vlakte waar grote hoeveelheden fruit worden verbouwd. De bevolking staat over het algemeen bekend als gastvrij en vriendelijk.
Populaire plaatsen zijn Taormina, Giardini Naxos en Cefalù. Hier zijn verschillende soorten accommodaties variërend van in authentieke stijl gebouwde logementen tot luxe, grote hotels veelal gelegen aan de kust. De stranden variëren van grind- en kiezelstranden bij o.a. de badplaats Taormina en enkele zandstranden bij Giardini Naxos, tot aan enkele langgerekte zandstranden aan de noordkust bij Cefalù en Campofelice di Roccella. Om alle mooie plaatsen te bezoeken, moet je misschien wel vaker naar Sicilië. Het is dan ook een illusie om het eiland in enkele dagen te kunnen bekijken.
Onze accommodaties en vakantiewoningen liggen verspreid over het hele eiland in een uiterst gevarieerde landschap.

Bezienswaardigheden


palermoPalermo, de hoofdstad van Sicilië is in handen geweest van verschillende mogendheden. Toen de Normandiërs in 1071 Palermo en de rest van Sicilië veroverden, verbouwden ze het Arabisch fort tot Palazzo di Normanni en construeerden ook
andere bouwwerken, zoals de kathedraal en de kerk San Giovanni degli Eremiti. In de eeuwen daarna volgden talloze opknapbeurten en werden diverse stijlen toegevoegd. Allen unieke bouwwerken met een bijzondere mix aan stijlen.

monrealeVlakbij Palermo, aan de rand van de Conca d'Oro (de Gouden Vallei) ligt het dorpje Monreale: de koninklijke heuvel. Het plaatsje ontstond in de middeleeuwen rond de kathedraal en het benedictijnenklooster. Het interieur is rijkelijk versiert met schitterende mozaïeken, dit in tegenstelling tot de buitenkant van de kathedraal.

taorminaOp de Monte Tauro, tussen de Straat van Messina en de Etna, ligt het plaatsje Taormina. Taormina is de oudste en mooiste badplaats van Sicilië. Het mooie stadje bestond al ver voor de jaartelling. Aan de Grieken dankt Taormina haar beroemde Griekse theater (Teatro Greco) en ook de vele andere veroveraars van de stad hebben iets aan de stad toegevoegd. Geniet in Taormina van de mooie uitzichten, de zee, de vele oude gebouwen en van het heerlijke eten in een van de vele restaurants.


seracusaArchimedes, bekend van de natuurkundeles, werd in het jaar 287 v. Chr. in Siracusa geboren. Siracusa bestond toen al 500 jaar, nadat de Grieken hier in 733 v. Chr. een kolonie stichten. Aan de rand van Siracusa vind je Neapolis waar je o.a. een Grieks theater, een Romeins amfitheater en het oor van Dionysius (een grot waarvan de ingang met een beetje fantasie een oorvorm heeft) kunt zien. Ortygia is de oude stad en ligt aan zee. Tegen zonsondergang kan men hier in de oude stad heerlijk genieten op een terrasje of in een restaurant. Dankzij de zeewind is het hier 's avond vaak aangenaam koel.

selinunte_2Ver voor onze jaartelling was Selinunte een grote en belangrijke nederzetting met tempels en een acropolis. Tegenwoordig is het een belangrijke archeologische vindplaats en kun je in Selinunte ondermeer een van de grootste Griekse tempels ter wereld zien.
Agrigente en de Vallei dei Templi (Vallei van de tempels).
Ook in Agrigente zijn verschillende Griekse tempels te zien. Je kunt er het museum en de archeologische vindplaats bezoeken.

notoNa de zware aardbeving van 1693 moest het stadje Noto weer helemaal worden opgebouwd met als resultaat het huidige Noto, een prachtig barok stadje. Via de Porte Reale loop je recht de Corso Vittoria Emanuelle in. In deze hoofdstraat loop je langs alle indrukwekkende paleizen, kerken en andere gebouwen die Noto rijk is. Samen met nog 7 andere barokke steden in zuidoost Sicilië staat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst.

imagesVilla Romana del Casale
Het voormalige jachthuis van een Romeinse functionaris, uit de 3e eeuw na Chr., herbergt de grootste en best bewaarde verzameling Romeinse mozaieken van de wereld. De bouw van de villa duurde ruim 50 jaar. Al vanaf de triomfboog aan de ingang, wordt je overweldigd door de enorme rijkdom. Luce verblijven, marmer, een zuilengalerij, thermische baden, terrastuinen met vijvers en fonteinen en schitterende mozaïeken.

Sicilië is niet alleen een ideaal eiland voor strandgangers, maar ook voor liefhebbers van natuur en historische steden. Daarbij is Sicilië, zoals veel gebieden van Italië, een echt gastronomisch paradijs!

terug naar 'ontdek het pure Sicilia'

 


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.